ΝΕΑ ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ ΟΕ

Διεθνή

Η ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ δραστηριοποείται στον ευρύτερο χώρο των Βαλκανίων από το 1995 και ήδη έχει προχωρήσει σε μια σειρά από καθοριστικές κινήσεις σε Ρουμανία, Αλβανία, Βουλγαρία, FYROM, Τουρκία αλλά  και στη Γερμανία. Ειδικότερα:

ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Στη χώρα αυτή η ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ ίδρυσε το 1997 τη θυγατρική της κατά 100%, την TEROM THEMELIODOMI Srl με στόχο την έναρξη δραστηριοποίησης κυρίως στα ιδιωτικά έργα. Ξεκίνησε με έργα ειδικών γεωκατασκευών και σήμερα θεωρείται μια από τις τρεις καλύτερες τοπικές εξειδικευμένες εταιρίες και η μοναδική ιδιωτική, ενώ συνεργάζεται και με μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες όπως η Bouygues, Ilbau, DAEWOO κ.λ.π.

Στα μέσα το Οκτωβρίου 2000 η TEROM THEMELIODOMI προχώρησε σε εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου μεγάλης, τοπικής κατασκευαστικής εταιρίας, της SOCED, που είναι εισηγμένη στο δείκτη RASDAQ του Χρηματιστηρίου του Βουκουρεστίου. Είναι εταιρία με ειδίκευση σε έργα υποδομών (δρόμοι, υδραυλικά, αποχετευτικά έργα κ.λ.π.) και έχει σημαντικό ανθρώπινο δυναμικό, μηχανικό εξοπλισμό και ακίνητα.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Η ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ άρχισε να ενδιαφέρεται για τη γειτονική αυτή χώρα τα τελευταία χρόνια, καθώς φαίνεται να υπάρχει έντονη κινητικότητα κυρίως σε έργα υποδομών, που χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε. και την Παγκόσμια Τράπεζα. Στις αρχές του 2001 ιδρύθηκε η EXANDAS Sofia που είναι εταιρία συμβούλων και δραστηριοποιείται κυρίως σε έργα project management στη χώρα αυτή.

ΑΛΒΑΝΙΑ
Στην Αλβανία η ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ ξεκίνησε την δραστηριότητα της μέσα στο 2000 αναλαμβάνοντας οικοδομικά έργα και έργα οδοποιίας στα σύνορα με την Ελλάδα. Παράλληλα εγκατέστησε γραφείο στα Τίρανα, για την διερεύνηση περαιτέρω δραστηριοποίησης στη χώρα αυτή.

FYROM
Στη FYROM μέσα στο 2003 ιδρύθηκε η θυγατρική εταιρία »VARDAR CONSTRUCTION» (ποσοστό συμμετοχής 100%) η οποία αναλαμβάνει ως υπεργολάβος της ROEDINGER S.A. (Ελβετίας) την κατασκευή του έργου της μονάδας βιολογικού καθαρισμού του Κουμάνοβο, τελικού προϋπολογισμού 5 εκ. €.

ΤΟΥΡΚΙΑ
Από τις αρχές του 2000 η ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ ξεκίνησε επαφές με μεγάλες τούρκικες εταιρίες για συνεργασία κυρίως στα Βαλκάνια και την Τουρκία, σε κατασκευές, τουρισμό και ενέργεια. Σήμερα η εταιρία συνεργάζεται με την κατασκευαστική εταιρία του Ομίλου 
ΕΝΚΑ, με την οποία έχει ήδη συμμετάσχει κοινοπρακτικά σε δημοπρασίες στη Ρουμανία, ενώ μελετά και άλλα projects στις Βαλκανικές χώρες και στην Τουρκία. Στις αρχές του 2001 ιδρύθηκε η θυγατρική EXANTAS Istanbul με κύριο στόχο τη συνεργασία με τοπικούς φορείς σε αναπτυξιακά προγράμματα επιδοτούμενα από την Ε.Ε.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Τον Οκτώβριο του 2002 η ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ εξαγόρασε το 65% της THOLANDER Ablufttechnik GMBH με έδρα το Viernheim της Γερμανίας. Η εν λόγω εταιρία δραστηριοποιείται στον τομέα των συστημάτων και προϊόντων απόσμησης και πιο συγκεκριμένα ασχολείται με τη μελέτη, προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού εγκαταστάσεων επεξεργασίας αέριων ρύπων σε βιομηχανικές μονάδες. Η εξαγορά αυτή συμπληρώνει το φάσμα δραστηριότητας της ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ στον τομέα της κατασκευής και διαχείρισης περιβαλλοντικών έργων στον οποίο η εταιρία με βάση την υψηλής στάθμης τεχνογνωσία της, κατέχει δεσπόζουσα θέση όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Νοτιοανατολική Ευρώπη ευρύτερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *