ΝΕΑ ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ ΟΕ

Οραμα

Οραμα της ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ ΑΕ απο την ίδρυσή της είναι:

·         Μετεξέλιξη της εταιρίας σε σύγχρονο επιχειρηματικό Όμιλο, ικανού να ανταπoκριθεί στις σημερινές αλλά και στις διαγραφόμενες στο μέλλον συνθήκες.

·         Κατοχύρωση κορυφαίας θέσης στον κλάδο, με παράλληλη διασφάλιση των όρων και προϋποθέσεων για συνεχή ανοδική πορεία.

·         Σταθερή ανάπτυξη, αύξηση κερδοφορίας και μεγιστοποίηση αξίας της μετοχής.

·         Διατήρηση φυσιογνωμίας στις αρχές της ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ, της ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ, της ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ, του ΗΘΟΥΣ και της ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ σε όλα τα επίπεδα δράσης του δυναμικού της.

Στους επί μέρους τομείς οι κατευθύνσεις είναι:

Στις κατασκευές
Μέγιστη αξιοποίηση του νέου εργοληπτικού πτυχίου 7ης και παράλληλη αξιοποίηση του πλέγματος των θυγατρικών εταιριών μικρότερης τάξης πτυχίου. Η ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ είναι η μοναδική κατασκευαστική εταιρία με πτυχίο ανώτερης τάξης με έδρα εκτός Αθηνών.

Ενίσχυση και διεύρυνση του εξειδικευμένου χαρακτήρα της εταιρίας σε έργα που της προσδίδουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Μέγιστο δυνατό μερίδιο έργων υποδομής που συγχρηματοδοτούνται από τα κοινοτικά πλαίσια στήριξης με ορίζοντα μέχρι το 2006, καθώς και έργων των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Ανάληψη έργων στην αναδυόμενη αγορά των Βαλκανικών και άλλων χωρών της περιοχής, όπου η εταιρία έχει ήδη θυγατρικές και συνεργασίες.

Στρατηγική συνεργασία με ξένες κατασκευαστικές επιχειρήσεις και χρηματοπιστωτικούς οίκους για την ανάληψη πολύ μεγάλων έργων υποδομής καθώς και έργων με αυτοχρηματοδότηση, στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή. Η εταιρία συμμετέχει ήδη σε τέτοια σχήματα για τα δίκτυα των οδικών αξόνων που δημοπρατήθηκαν.

Στην ανάπτυξη
Αξιοποίηση της σοβαρής υποδομής στη διαχείριση και αξιοποίηση ακινήτων (development) που έχει αναπτυχθεί από το 1995, με νέα οργανωτική αντίληψη και συνεργασία με ξένες, ειδικευμένες στο Land development & Real Estate εταιρίες, με Τράπεζες και χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς για αναπλάσεις ιδιωτικών, δημοσίων και δημοτικών περιοχών.

Συμμετοχή σε προγράμματα ιδιωτικοποίησης Δημοσίων οργανισμών που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ ΑΕ.

Δραστηριοποίηση σε ειδικά αναπτυξιακά προγράμματα (ειδικός τουρισμός, χώροι στάθμευσης κλπ) με την αξιοποίηση της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας της θυγατρικής εταιρίας ΕΞΑΝΤΑΣ.

Στην ενέργεια
Έμφαση στα ενεργειακά έργα, ιδιαίτερα στα έργα εναλλακτικών πηγών ενέργειας  και ανάπτυξη κατάλληλης οργανωτικής υποδομής.

Ανάπτυξη της θυγατρικής ΗΛΙΟΔΟΜΗ με δίκτυα συνεργασιών σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Στα διεθνή
Αξιοποίηση της αγοράς της Βουλγαρίας και Τουρκίας, όπου υπάρχουν ήδη δεσμοί συνεργασίας και έχουν ιδρυθεί θυγατρικές εταιρίες από τη θυγατρική εταιρία ΕΞΑΝΤΑΣ.

Εγκατάσταση γραφείων ή δημιουργία θυγατρικών και ανάπτυξη δραστηριότητας και στις άλλες χώρες της Βαλκανικής πέραν της Ρουμανίας και Αλβανίας.

Περαιτέρω αξιοποίηση του πλεονεκτήματος της ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ ως προς τη γεωγραφική της θέση στα Βαλκάνια, αλλά και του μεγέθους της στο χώρο της Β. Ελλάδος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *